
Balıkesir’in Edremit ilçesinde kaz dağlarının güney yamaçlarında 1998’den bu yana birlikte olduğumuz zeytinliklerimizde doğal kuru tarım yöntemleri uyguluyoruz. Bu demektir ki kimyasal ilaçlama yapmıyoruz, doğal toprak ve ağaç besleme yöntemleri kullanıyoruz. İtiraf edelim ki işin bu kısmı, mevcut üretim koşullarında bizleri zorluyor. Yine de yediğimizin, soframıza huzurla gelişini seviyor ve vahşi üretim zorlamalarına direniyoruz.
Zeytinlerimizi her hasat günü sonunda Moria Zeytincilik zeytinyağı sıkım ve dolum tesisine teslim ediyor ve zeytinyağımızın sıkımını izliyoruz. Profesyonel yaklaşımlarının yanı sıra zeytine sevdaları, bizler gibi üreticileri destekliyor.
Zeytinliklerimizin içinde küçük bir alanı hem lojistik ihtiyaçlarımıza hem de ortaklaşa üretim ve paylaşıma imkan veren uygulamalara ayırmış durumdayız. Şimdi bu küçük alanda ahşap bir kulübemiz var. Sürdürülebilir, kendine yeten, doğanın döngüsüne uyumlanmış, başlangıçtan bu yana bio çeşitliliği korumayı hedefleyen tarım ve ortaklaşa üretim kültürümüzü daha da köklendirmeyi amaçlıyoruz. Birlikte üreterek, birlikte paylaşarak ve bu süreçte birlikte öğrenerek yol alma fikri heyecan verici. Zamanla zeytin ve zeytinyağımızın yanında yine kendi üretimimizle farklı lezzetleri sizlerle de paylaşmak istiyoruz.
Bizim herhangi bir ulusal ya da uluslararası platformdan aldığımız ödüllerimiz yok ve bu süreçlere de dahil olmayı düşünmüyoruz. Zeytinyağlarımızın ulaşılabilir olmasını önemsiyoruz ve bunun için üretim, satış ve pazarlama maliyetlerini olabildiğince düşük düzeyde tutmayı istiyoruz. Bununla birlikte saf zeytinyağlarımızın kalitesinin ve dolayısıyla dürüst ve iyi üretim sürecinin sürdürülebilir olması çabasındayız. En önemli ödülümüz yıllarca aranan, istenen ve afiyetle, güvenle tüketilen soğuk sıkım saf zeytinyağını hala üretebilmemiz. Yine de belki küçük bir etiket çalışması ile sizlere ulaşan ambalajlarımıza hem renk hem bilgi katmak güzel olur.
Hep birlikte gelişmeyi, geliştirmeyi ve paylaşmayı, sağlıkla ve afiyetle zeytinyağımızla şenlenen sofralarda ağız tadıyla hoş sohbetlerimiz olmasını diliyoruz.