Balıkesir’in Edremit ilçesinde kaz dağlarının güney yamaçlarında 1998’den bu yana birlikte olduğumuz zeytinliklerimizde doğal kuru tarım yöntemleri uyguluyoruz. Bu demektir ki kimyasal ilaçlama yapmıyoruz, doğal toprak ve ağaç besleme yöntemleri kullanıyoruz. İtiraf edelim ki işin bu kısmı, mevcut rekabet ortamında bizleri zorluyor. Yine de yediğimizin, soframıza huzurla gelişini seviyor ve vahşi üretim zorlamalarına direniyoruz.
Uzun yıllardır zeytinlerimizi her hasat günü sonunda sevgili Moria Zeytincilik A.Ş. zeytinyağı sıkım ve dolum tesisine teslim ediyor ve zeytinyağımızın sıkımını izliyoruz. Profesyonel yaklaşımları, bizler gibi üreticileri destekliyor.
Burada yeni olan şey ise zeytinliklerimizin içinde küçük bir alanı hem lojistik ihtiyaçlarımıza hem de ortaklaşa üretim ve paylaşıma imkan veren uygulamalara ayırıp, gündelik yaşamı da zeytin temelli kurgulamamız. Şimdi bu küçük alanda ahşap bir kulübemiz var. Sürdürülebilir, kendine yeten, doğanın döngüsüne uyumlanmış, başlangıçtan bu yana bio çeşitliliği korumayı hedefleyen tarım ve ortaklaşa üretim kültürümüzü daha da köklendirmeyi amaçlıyoruz. Birlikte üreterek, birlikte paylaşarak ve bu süreçte birlikte öğrenerek yol alma fikri heyecan verici.
Bizim herhangi bir ulusal ya da uluslararası platformdan aldığımız ödüllerimiz yok ve bu süreçlere de dahil olmayı düşünmüyoruz. Doğrudan zeytinyağlarımızın ulaşılabilir olmasını önemsiyoruz ve bunun için pazarlama maliyetlerimizi olabildiğince en düşük düzeyde tutmayı istiyoruz. Bununla birlikte zeytinyağlarımızın kalitesini ve dolayısıyla üretim sürecini en temiz ve sürdürülebilir haliyle sizlerle buluşturmayı hedefliyoruz. En önemli ödülümüz yıllarca aranan, istenen ve afiyetle, güvenle tüketilen saf zeytinyağı üretebilmemiz. Yine de belki küçük bir etiket çalışması ile sizlere ulaşan ambalajlarımıza hem renk hem bilgi katmak güzel olur.
Hep birlikte gelişmeyi, geliştirmeyi ve paylaşmayı, sağlıkla ve afiyetle zeytinyağımızla şenlenen sofralarda ağız tadıyla hoş sohbetler diliyoruz.