2024-2025 dönemi zeytinyağı üretimimizin ortalama asit oranı %0,9 – %1 arasında değişmektedir. Zeytinyağları, içeriğindeki oleik asit derecesine bağlı olarak sızma veya natürel olarak adlandırılmaktadır.
Erken Hasat Soğuk Sıkım Saf Zeytinyağı (Filtresiz)
Naturel Birinci olarak adlandırılan zeytinyağımız, maksimum 27 C derecede sıkılarak üretilmektedir. Yalnızca kendi bahçelerimizden Ekim ayı başından itibaren hasat edilen zeytinlerimiz, aynı gün sıkıma girmekte ve çelik krom tanklarımızda en sağlıklı haliyle depolanmaktadır. Saklama süresi kısadır. Dolayısıyla sınırlı ve az miktarda satışa sunulmaktadır.
Dolum sırasında filtreleme işlemi yapılmadığından ilk sıkım anındaki rengi, tadı ve kokusunu en üst düzeyde koruyabilmektedir. Sofranıza gelen bu yağ bulanıktır. Kullanım sonrasında dibinde hafif bir tortuyla birlikte zeytinin kara suyundan da bir miktarla karşılaşacaksınız. Endişelenmeyin. Hiç bir zararı olmadığı gibi, zeytinin içeriğindeki besin değerlerini en yüksek düzeyde taşıyan bu tortuyu, yine ekmek banarak veya salatalarınızda kullanmaya devam ederek tüketebilirsiniz.
Kekik, fesleğen ve pul biber gibi baharatlar veya az miktarda doğal bir nar ekşisinden ekleyerek ekmeğinizi banarak yiyebilir, salatalarınızda ve soğuk olarak yenilecek olan zeytinyağlı yemeklerinize ilave lezzet katmak için kullanabilirsiniz. Bu aroması güçlü olan yağı, eğer zeytinyağına alışkınsanız yemeklerinizi pişirirken de kullanabilirsiniz.
Erken Hasat Soğuk Sıkım Saf Zeytinyağı (Filtrelenmiş)
Naturel Birinci olarak adlandırılan zeytinyağımız, maksimum 27 C derecede sıkılarak üretilmektedir. Yalnızca kendi bahçelerimizden Ekim ayı başından itibaren hasat edilen zeytinlerimiz, aynı gün sıkıma girmekte ve çelik krom tanklarımızda en sağlıklı haliyle depolanmaktadır.
Dolum sırasında filtreleme işlemi yapılmaktadır. Dolayısıyla filtresiz zeytinyağındaki bulanıklık yerini berraklığa bırakır. Filtrelenme sürecinde zeytinyağının faydalı bileşenleri zarar görmez, yalnızca bulanıklığa sebep olan nem ve katı tortular uzaklaştırılmış olur. Saklama süresi filtresize oranla daha uzundur.
Bu zeytinyağımızı da kahvaltıda, salatalarda, soğuk zeytinyağlı yemeklerinize parlaklık ve lezzet artırmak için kullanabilirsiniz.
Olgun Hasat Soğuk Sıkım Saf Zeytinyağı
Naturel Birinci olarak adlandırılan zeytinyağımız, maksimum 27 C derecede sıkılarak üretilmektedir. Yalnızca kendi bahçelerimizden Kasım ayı ortasından itibaren hasat edilen zeytinlerimiz, aynı gün sıkıma girmekte ve çelik krom tanklarımızda en sağlıklı haliyle depolanmaktadır.
Artık olgunluğa erişmiş, bildiğimiz klasik siyah rengini almış olan zeytinlerimizden elde ettiğimiz bu zeytinyağımızı her türlü yemeklerinizde, yağı yakmamak ve dumanlanmasına izin vermemek kaydıyla kızartmalarınızda, 200 C dereceyi geçmeyen fırınlamada, sotelerinizde, salatalarınızda, marinasyonlarınızda kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun! 🙂
Tüm zeytinyağlarımızın güneşe, ışığa ve sıcağa maruz kalmamasına dikkat etmelisiniz. Teneke ambalajlarda size ulaşan zeytinyağının mümkün olduğunca hava almamasına özen gösterin. Böylelikle ilk sıkıldığı günkü lezzet ve nefasetini koruyabilirsiniz. Pet şişe ve kavanoz kullanımından kaçının. Mümkünse cam şişelerde, ağzı kapalı, serin ve karanlık bir yerde tutmanızı, günlük kullanımlarınız için daha küçük servis şişeleri kullanmanızı öneririz.
Kuru tarım yaptığımız zeytinliklerimizde toprağımızda sürüm yapmıyoruz. Oldukça yamaç bölgelere sahip olan arazilerimizde bakım ve iyileştirme süreçlerini doğal yollardan sürdürmeye ve sürdürülebilir kalmasına çalışıyoruz. Ağaçlarımızın en sağlıklı haliyle yine yüzlerce yıl yaşaması ve ürün vermeye devam edebilmesi hepimiz için önemli. Zeytinliklerimizde herhangi bir pestisit kullanmıyoruz. Gübre desteği için tercihimiz doğal/organik maddeler.
Sizlere ve elbette bizim de soframıza ulaşıncaya kadar geçen sürece katkısı olan toprağımıza, ağaçlarımıza, rüzgarlarımıza, yağmurumuza, çalışanlarımıza, bizden bilgi ve deneyimlerini esirgemeyen tüm dostlara, tüm destekçilerimize, tedarikçi ve müşterilerimize, Moria Zeytincilik sıkım ve dolum tesisine ve ekibine varlıkları için çok teşekkür ederiz.